De afgelopen weken zijn wij op de Wingerd bezig geweest met het project ‘Smakken en Slikken’, een project over voedsel. Wat eten we nou eigenlijk de hele dag? En is dit wel gezond? En waar komt ons voedsel vandaan? Het ligt allemaal wel voor het pakken bij de supermarkt maar hoe groeit het? We hebben nieuwe dingen geproefd en dat was soms best even wennen.
Ook waren we benieuwd hoe dit voedsel nou door ons lichaam gaat. Woorden als spijsverteringskanaal, endeldarm, maag en dikke darm. We weten het nu.
En natuurlijk zijn we ook op onderzoek uit geweest. Op de boerderij, kijken waar de melk nu echt vandaan komt. We hebben kookworkshops gevolgd en we zijn bij het Westfries Museum geweest.
Daar was van alles te leren over het eten in de Gouden Eeuw. Alles was heel leerzaam.
Woensdag 25 april was de jaarlijkse afsluitingsavond van ons grote project. Dit stond natuurlijk in het teken van eten. Er waren hapjes, door de kinderen zelf gemaakt: van gezonde hapjes tot taart. Ook onze ouderraad was weer present.
We hebben er samen met de kinderen en de leerkrachten een onvergetelijke avond van gemaakt!